Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Καλως ήρθατε (Hello world by fysi-farmakeio.blogspot.com)

Γεια σας και καλως ήρθατε στο νέο μας blog.

Είμαστε μια ομάδα μαθητών από το Γενικό Λύκειο Καλλιμασιάς Χίου που τη φετινή χρονιά αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την ιδιαίτερη χλωρίδα της περιοχής μας. Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης επικεντρωθήκαμε στην ανάδειξη των φαρμακευτικών ιδιοτήτων φυτών, θάμνων και δέντρων, αλλά και στη θέση που έχουν στη συνείδηση των κατοίκων καταγράφοντας συνταγές λαϊκής ιατρικής και διάφορες παραδόσεις(προλήψεις, τραγούδια, παροιμίες, λατρευτική χρήση). Στόχος μας είναι να αντιληφθούμε το μεγαλείο της μάνας φύσης, αλλά και τη δυνατότητα να παίρνουμε τα πάντα από εκείνη, για να είμαστε αυτάρκεις και υγιείς με την προϋπόθεση να φερόμαστε με σεβασμό.

Για την πραγματοποίηση της εργασίας συνεργαστήκαμε μαθητές της Α΄και Β΄Λυκείου του σχολείου μας με την βοήθεια και καθοδήγηση των καθηγητών μας: Βασιλάκη Βασίλη, Μελαχροινούδη Ευαγγελίας, Κυρίτση Μαριάννας και Αγγελίδου Χαρίκλειας.

Στο blog θα βρείτε γενικές πληροφορίες για τα φυτά, παραδόσεις αλλά και δοκιμασμένες φαρμακευτικές συνταγές (θεραπευτικές και καλλωπιστικές) που βοηθούν στην βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας.

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ! (και τωρα.. λιγο θαψιματακι)
    Η "πανεπιστημιακη" ορολογια ομως κανει το κειμενο ακαταλαβιστικο,ψυχρο,αχρωμο.Λιγο "τοπικο" ντυσιματακι και περισσοτερο προσωπικο στυλ δεν θα τουπεφτε ασχημα (θαρω).
    Καλο δρομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για το θάψιμο φίλε αυτό με την πανεπιστημιακή ορολογία είναι αλήθεια, αλλά είναι δύσκολο να δώσω πιο οικείο ύφος και προσωπικό στυλ τώρα λόγω εξετάσεων. Αργότερα θα δούμε. Τώρα περιορίζομαι αναγκαστικά στα κείμενα που έχουν φέρει τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια ευπρόσδεκτα (αρκεί να μη μας θάβετε!)